XPORT

YRITYKSESTÄ

Xport sai alkunsa tammikuussa 2014, kun Marko Luoma ja Mark Wiltshear yhdistivät osaamisensa. Ensimmäinen vuosi kului toimintakonseptia esitellessä - Xport tarjoaa enemmän kuin konsultointia ja neuvontaa. Tarjoamme useiden vuosien vientikokemuksella paikallisille yrityksille elintärkeitä resursseja: aikaa, vientiosaamista ja kielen ja kulttuurien tuntemusta.

Xportin koko tuplaantui kun Marja Sulkakoski ja Lien Niemitalo liittyivät porukkaan 2015. Yhteensä vuosikymmenien kokemuksella kansainvälisestä kaupasta Xport pystyy ketterästi työskentelemään eri kokoisten yritysten kanssa, ja on jo menestyksekkäästi saattanut maaliin useita erilaisia projekteja. Nämä projektit ovat pitäneet sisällään muun muassa markkinatutkimuksiapartnerihakuja, käytännön järjestelyitä kansainvälisiin messuihin liittyen sekä asiakkuuksien hoitoa Vientipäällikkönä.

 


Marko square

 Xport_final_small_square-0638
 Xport_final_small_square-0634
 Xport_final_small_square-0677

 

Xport on luonut kumppaniverkoston eri maista kotoisin olevien, Etelä-Pohjanmaalla asuvien, kansainvälistä kokemusta ja osaamista omaavien henkilöiden kanssa. Kumppaniverkoston avulla yhdistämme paikalliset yritykset ja alueella olevat kansainväliset resurssit. Xportilla on myös reilu oppimisen kulttuuri kun työskentelemme niin ulkomaalaisten kuin kotimaisten Seinäjoen ammattikorkeakoulusta tulevien harjoittelijoiden kanssa.

Kun tarkastellaan vuoden 2014 vientitilastoja, Etelä-Pohjanmaa kuuluu 1,1% osuudellaan kolmen heikoimman joukkoon Suomen 19 maakunnasta. Alueen 14,000 yrityksestä noin 400:lla on vientiätoimintaa. Meidän tavoitteemme onkin auttaa Etelä-Pohjanmaa vientitilastojen kärkikymmenikköön vuoteen 2020 mennessä. Kasvattamalla alueen vientiä kolmeen prosenttiin Suomen kokonaisviennistä - puhuttaisiin noin kahden miljoonan euron markkinoista.

Vienti ajatuksena saattaa vaikuttaa vaikealta, mutta monipuolisen palvelutarjontamme avulla etenemme yhdessä pienin, mutta määrätietoisin askelin. Voit edetä omaa vauhtiasi eikä yrityksenne tarvitse ottaa näitä askeleita yksin. Xport on mukanasi, askel askeleelta.

Lähetä minulle 'Viennin ensiaskeleet' -opas


 

Sähköposti *
  
* Pakollinen kenttä